Читаоница Библиотеке се веома успешно претвара и у галеријски простор и у њој су одржане изузетно посећене изложбе „У сусрет руском цару“, о царској породици Романов, „Скулптуре из природе“, професора Бранимира Ђукановића, „Буђење светлости“ академске сликарке Ане Фафулић, изложба слика Ликовне групе Н8, изложба карикатура са међународног конкурса Илустроване политике „Александар Клас“ и друге.
У библиотеци су одржана и многобројна предавања о медицини, екологији, безбедности, болестима зависности, пољопривреди, друштвеним и научним актуелностима, а као предавач о хералдици гост нам је био и принц Предраг Јаковљевић од Обреновића, потомак Милана Обреновића, који је положио камен темељац за изградњу Библиотеке. Поред редовног учешћа младих пијаниста из Музичке школе „Вук Караџић из Лознице и чланова КУД „Караџић“, у програмима Библиотеке су наступали и Татјана Олујић, мр Дамјан Станишић, Асим Сарван, Саша Локнер и бројни други, а са посебним задовољством смо угостили академика Светислава Божића, ком је као истакнутом завичајном ствараоцу додељено признање Кључ Библиотеке Вуковог завичаја..

Библиотека посебну пажњу поклања завичајним ствараоцима, помажући им да промовишу и популаришу свој рад. Своје књиге су у читаоници Библиотеке промовисали завичајни писци: Љубомир Ћорилић, Светомир Тешмановић, Зорица Рајкова Лукић, Милан Ивановић, Петар Петровић, др Миодраг Богдановић, Мирослав Радовановић, Невена Кокановић, др Зорка Тошић, Момчило Ковачевић, Драган Врањеш, др Ненад Зец, Љутомир Рундић, Сандра Орозовић и многи други. Уредник културног програма Библиотеке Вуковог завичаја је Драган Тошић, дипломирани библиотекар.

Поделите:
Ознаке: