чедомир рајичић

6. 12. 2019.
У огранку Библиотеке Вуковог завичаја у Лешници предтављене су књиге „Ко је убио rock and roll“ и „Монструм“, аутора Чедомира Рајичића.

Чедомир Рајичић, јавности познатији као Чеда Чворак, рођен је у Чачку. Као мали, живео је у Устиколини (код Фоче), потом у Новом Селу (код Лознице), Прњавору (мачванском), Шапцу, Београду, Бечу.
Завршио је Гимназију Вук Караџић у Лозници, а потом студирао Филозофски факултет у Београду, на одсеку за историју. На пет испита до дипломе, посветио се музици.
У свету музике је стекао популарност као мулти иструменталиста и фронтмен популарне групе „Луна“, али последњих година се посветио и писању.
Након збирке песама „Са друге стране сунца“ и монографије „Преко трња до звезда“ , написао је позоришни комад „Ко је убио rock and roll“ и роман „Монструм“.
Oва два дела су представљена на књижевној вечери у Лешници.
У својој драми, као вечити рокер у души трага за одговором да ли је и зашто пропао rock and roll , а роман „Монструм“ је дело изненађујуће тематике који пред читаоца доноси лавиринт неочекиваних догађаја током више од 70 година муке, јада, суза и смрти, уз стално надање да ће сутра бити боље за три колена јунака несрећне породице Маринковић. Роман је фикција, али заснована на добро скриваним тајнама једног апсолутистичког режима и времена из наше прошлости.
Поред аутора, на књижевној вечери је говорио и Душан Радосављевић, битна карика без које романа „Монструм“ не би било.

Поделите: